شیرینی خشک و شیرینی تر دو دسته اصلی شیرینی محسوب می شوند. با توجه به اینکه در روش آماده سازی و مواد اولیه این شیرینی ها از خامه استفاده نشده است، به آنها شیرینی خشک نیز اطلاق می گردد.
در این گفتار در خصوص شیرینی خشک کشمشی و مزایای استفاده از آن اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار داده می شود.
شیرینی خشک کشمشی که امروز به عنوان یک شیرینی خانگی نیز بسیار تهیه می شود نسبت به سایر انواع شیرینی ها از خواص بینظیری برخوردار است.
در دستور العمل آموزش شیرینی پزی که برای این شیرینی خانگی ذکر شده است از کشمش استفاده می شود، کشمش دارای انرژی بالایی است و از طرف دیگر سدیم کمی دارد. لذا در رژیم های فاقد سدیم بسیار مفید است.
همچنین این ماده غذایی از پوکی استخوان جلوگیری می نماید لذا برای بانوان در دوران یائسگی بسیار مفید است.
باید در نظر داشت که در اکثر کیک ها و یا انواع شیرینی تر از شکر، پودر قند و … به عنوان شیرینی استفاده می شود، حال آنکه شیرینی موجود در کشمش باعث می شود تا این شیرینی خشک از لحاظ مصرف شکر برای افرادی که مشکل دیابت دارند، مفید واقع شود.
شیرینی کشمشی با توجه به اینکه منبع ویتامین D است از جمله شیرینی خانگی محسوب می شود که برای دندان مشکل ایجاد نمی کند و حتی برای سلامت لثه نیز مفید است.
با توجه به دستورالعمل آسان این شیرینی خانگی امروزه می توان آن را در هر مغازه و نانوایی بدون هرگونه بسته بندی خاصی مشاهده نمود.
مواد اولیه که در دستور آموزش شیرینی پزی برای شیرینی خشک کشمشی آمده است، به صورت زیر می باشد:
• آرد: یک و نیم پیمانه
• کره: ۱۵۰ گرم
• پودر قند: یک پیمانه
• کشمش: یک پیمانه
• تخم مرغ: سه عدد
• وانیل: یک قاشق چای خوری
روش تهیه شیرینی خشک کشمشی:
قبل از آغاز تهیه هر گونه شیرینی خانگی و یا کیک ابتدا فر را روشن نموده و دمای آن را بر روی ۱۷۰ درجه سانتی گراد تنظیم نمایید. در ابتدا لازم است تا تخم مرغ ها و کره را از یخچال خارج نموده و اجازه دهید تا برای تهیه این شیرینی خشک به دمای محیط رسد.
پس از نرم شدن کره لازم است تا پودر قند و وانیل را به آن اضافه نموده و مخلوط را با همزن بزنید تا یکدست و کرم رنگ شود.
در این مرحله می توانید تخم مرغ ها را یک به یک به مواد فوق اضافه نموده و پس از هر بار اضافه کردن آنها را به خوبی مخلوط نمایید.
در آخرین مرحله کشمش و آرد الک شده را به شیرینی خشک خود اضافه نموده و سپس با لیسک مواد را مخلوط کنید. شما می توانید برای تهیه این شیرینی خانگی درون ظرف مناسبی کاغذ روغنی قرارداده و مواد را به اندازه یک گردو ، گرد کنید و با فاصله در ظرف قرار دهید. پخت شیرینی خشک کشمشی در فر بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
امروزه از کشمش در انواع شیرینی تر و یا کیک نیز استفاده می شود. این ماده غذایی دارای فیبر بالایی است و از رشد بی رویه سلول های سرطانی جلوگیری می نماید.
همچنین افرادی که از چربی خون رنج می برند، با این ماده غذایی می توانند پارامترهای چربی را کنترل نمایند
تهیه شیرینی کشمشی به عنوان یک شیرینی خانگی دشوار نمی باشد. برای پخت این شیرینی خشک باید در نظر داشت که می توان برای رنگ بهتر از زعفران دم کرده در آن استفاده نمایید.
همچنین می توانید یک یا دو قاشق از آرد موجود در دستورالعمل شیرینی پزی آن را حذف نموده و با پودر کاکائو جایگزین نمایید تا شیرینی کشمشی شما طعم کاکائویی داشته باشد